Make Friday Green again

Black Friday er en voldsom stor forbrugsfest i USA – og efterhånden også i Danmark. Black Friday er den uformelle betegnelse for fredagen efter Thanksgiving i USA, det vil sige fredagen efter den fjerde torsdag i november – altså nu her på fredag, d. 27.11. Vi vil gøre fredagen grøn i stedet for sort, så vi planter træer for de lyd- og e-bøger, I køber på fredag.

Dr.dk skrev at der i 2018 blev handlet for sammenlagt 1,94 milliarder kroner på Black Friday. I 2017 brugte danskerne 2,11 milliarder kroner. Det er suverænt årets største handelsdag. I 2019 blev der omsat for 750 millioner kroner alene i danske netbutikker.
Mange firmaer skruer priserne ned – slagtilbud skal lokke flere kunder til lommerne. Men vi beholder priserne som de altid har været – til gengæld støtter vi op om konceptet Green Friday.

Mere fokus på grønt – mindre på forbrug

Green Friday er en modreaktion til Black Friday. Vi behøver ikke købe mere, bare fordi tingene er billigere. Vi skal passe på vores klode og natur. Vi skal støtte vores lokale iværksættere. Hver gang vi køber en ny vare, er der brugt en stor mængde CO2 til produktionen af den vare. Ifølge den svenske organisation Avfall Sverige udleder forskellige varer følgende mængde CO2:
210 kg: En bærbar computer
6,3 kg: Et par bukser (produceret bomuld)
110 kg: En smartphone
11 kg: Sko (med læder)
5 kg: Træningstøj (t-shirt + shorts).

I andledningen af fredagen efter Thanksgiving vil vi gerne flytte fokus fra forbrug over til vores natur. Vi vil ikke have et større udvalg af varer, men en større variation af arter i Danmark.
Danmarks Naturfredningsforening skriver på sin hjemmeside: Den biologiske mangfoldighed forsvinder i hastigt tempo. Der uddør lige så mange arter nu, som i den tid, hvor dinosaurerne blev udslettet.
Derfor vil vi hjælpe den danske natur og biodiversitet på vej, ved at plante træer.

Plant træer i de danske skove

For hver digital vare vi sælger fredag d. 27.11. vil vi igennem Growing Trees Network plante to træer i de danske Folkeskove. Træerne bruger CO2 til at lave fotosyntese, de giver os mere ilt og ikke mindst udgør de rige levesteder for dyre- og planteliv – og skaber rekreative områder for danskerne. Træerne i skovene betales og plantes af danskerne.

Der bliver plantet skov i hele Danmark. Vi tror på, at vi skal passe på naturen – så køb dine varer digitalt på fredag, og vær med til at støtte plantningen af skove i Danmark.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *