Min søns første BLW-måltid

Af Lærke Morell

Der var allerede kogt lidt mos af pastinak og kartofler. Det hele lå klar i fryseren, til når vores søn endelig skulle smage andet end modermælk. Men så faldt vi over BLW, og beslutningen om at starte med grød og mos blev droppet.

En søndag, to dage inden min søns halvårsdag, skulle BLW-livet endelig starte.
Indtil da havde han fået lov at sutte på lidt melon, noget jordbær og peberfrugt eller agurk. Men et decideret måltid, var han endnu ikke blevet præsenteret for.
Vi havde skrevet datoen ind i kalenderen og glædet os til den noget tid – men det blev ikke helt, som vi havde håbet. En begravelse på Lolland kom i vejen. Men vi havde bestemt, at det var den dag, Storm skulle begynde sit eventyr med mad. Så sådan blev det.
Vi gik, meget politisk ukorrekt, ned på hjørnet og købte en stor durumrulle med shawarma og kylling til os hver, satte Storm i en stol ved bordet og lagde lidt tomat, kyllinge- og shawarma-kød samt durumrulle foran ham.
Han arbejdede ivrigt for at røre og smage på det hele, og shawarma-krydderi er en spændende smag for sådan en lille uprøvet mælkemund.

Storms første måltid

Det allerførste BLW-måltid var en spændende oplevelse; eksotisk krydderi, kød og tomat – politisk ukorrekt fastfood.

Har spist med lige siden
Siden den dag, har han siddet med ved bordet, hver gang vi har sat os for at spise – og det eneste vi har ændret i vores madlavning er, at vi nu har skåret kraftigt ned på salt i maden, ligesom vi passer på med ikke at krydre alt for stærkt.
Det har været fantastisk at opleve familie og venners forskellige reaktioner på, at han har siddet med ved bordet. Vi har fået kommentarer som:
– Han bliver bare ved at spise champignon!
– Hvor er det super hyggeligt, han sidder her.
– Spiser han løg?

Vi har været igennem faser, hvor det kun var én fødevare der var populær.
Jeg har virkelig skullet sidde på mine hænder for ikke at tage en pølse fra ham, når han har spist og spist af den – har spist en hel og taget hul på den næste, og overhovedet ikke har rørt det stykke agurk han også har liggende foran sig. Men så pludselig har han fået nok. Lægger pølsen fra sig og begynder på agurken.

For os som forældre, har det været en fantastisk følelse, at vi har spist sammen som familie fra start; Det har været afslappende og hyggeligt, at introducere vores søn til mad. Vi har aldrig fortrudt, at pastinakmosen forblev i fryseren.

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *